logo
  • Опубликовано 07.03.2023
  • Повсякденне життя, ЦДЮТ
  • Комментарии к записи «БАБА МАРТА Е ДОШЛА! ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!» отключены

«БАБА МАРТА Е ДОШЛА! ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!»

Саме такими словами зустрічали перший день весни працівники нашого закладу та запрошені гості із м.Запоріжжя та ще 4 країн: Болгарії, Латвіі, Австрії, Франції — на Міжнародній зустрічі, яку ми умовно назвали «БАБА МАРТА НА УКРАЇНСЬКОМУ ПОДВІР’І».
Цього разу ми працювали в «живому» режимі на вулиці і одночасно вели конференцію із запрошеними гостями в дистанційному форматі.
Спілкувалися, вітали один одного, бажали лише тепла і миру, знайомилися з народними традиціями болгарського народу та історією виникнення цього свята, яку підготувала Галина Мазнєва, заступник директора з виховної роботи. На вулиці нас зігрівало тепле першеберезневе сонечко, а з «віконечок» монітора — щирі усмішки наших друзів. Ми щиро вдячні за участь у нашому фольклорному святі нашим давнім друзям проректору МДПУ ОЛЕНІ АРАБАДЖІ, директору Центра болгарситики МДПУ, доценту Сергію Пачеву та лекторці Центра болгаристики МДПУ Красимирі Колевій, директорці Запорізької гімназіі №77 Ларисі Марковій та всім закордонним гостям.
Одним з атрибутів цього свята є прикрашене мартеницями святкове дерево. На подвір’ї нашого закладу з побажання миру та щастя на кожній гілочці плодового дереву, яке висадила Марія Чміль, з’явилися мартениці, виготовлені майстринею нашого центру Аліною Переверзєвою. Щасливі та усміхнені, з вірою у найкраще завершилася наша зустріч, але святковий день продовжився на майстер-класах для діток — ВПО, які провели на базі Відкритий простір допомоги «Саме тут» наші майстрині Аліна Переверзева та Ольга Пилипенко. Педагоги створили справжню міжкультурну атмосферу, бо виготовили традиційні символічні ляльки болгарського та українського народів.
І на завершення святкування початку весни педагоги нашого закладу були запрошені обласною спілкою болгар в особі василий митков Міткова Василя на урочисте святкування Баби Марти до обласної бібліотеки.
Мабуть, більше розкажуть про цей день атмосферні світлини, а нам залишається лише свято вірити в те, що побажання, які лунали сьогодні з різних куточків світу, обов’язково здійсняться.
Миру всім. Теплої і яскравої весни без горя, без розлук, без сліз, без розпачу….
Весни з миром!!


Обсуждение закрыто.