logo

Культурно-мистецький захід

«Думи мої……»
Культурно-мистецький захід, присвячений Шевченківським дням, об’єднав сьогодні у нашому центрі всіх, чиї думки суголосні з думками Великого Кобзаря.
Читали поезію, співали, знайомилися з картинами та пам’ятниками, виконували музичні композиції на його вірші, говорили про його вплив на болгарську культуру, танцювали, звучала бандура, домбра, баян та гітара…..
Просто спілкувалися про долю простої людини, яка на віки залишила нам, нащадкам, неоціненний скарб: ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ, СЛОВО….
А ще…. такою щирою з‘являлася на очах сльоза, бо все, про що писав століття тому Тарас, сучасно і близько сьогодні кожному з нас…
Особливо проникливо це лунало у виступах педагогів-переселенців, які були запрошені до участі… Доля змусила їх покинути свої домівки, але воля, незламність духу та віра, про які писав поет, допомагають іти вперед і жити….
Ми всі були щирими у своїх емоціях, для кожного він такий рідний, наш Тарас….: і для маленької Насті Горбацевич, і вже для навчених досвідом педагогів.
Красу української жінки, обрядовість українського життя та велич нашої нації було передано через хореографічні композиції у виконанні колективу «Вихиляс», керівник — Ганна Пелішок.
Все, про що писав Тарас, майстерно втілили у своїх роботах наші педагоги-майстрині і чудовою виставкою прикрасили нашу залу.
Теплою і невимушеною, щирою і творчою, емоційною і щемною була зустріч……
Кожен з учасників подарував часточку свого серця і тепло своїй душі великому генію — ТАРАСУ ШЕВЧЕНКУ…..



Обсуждение закрыто.