logo

Онлайн-конференція весняного освітнього курсу в рамках проєкту «Адреса дитинства – Гра!»

26.04.2023 відбулася четверта онлайн-конференція весняного освітнього курсу в рамках проєкту «Адреса дитинства – Гра!».
26 квітня – дата особлива не лише для України. Сьогодні день пам’яті найбільшої в історії людства техногенної катастрофи та вшанування героїзму людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Пам’ятаємо про Чорнобиль та дбаємо про майбутнє.
Гідним прикладом сучасного, молодого і позитивного міста є Славутич, яке побудовано у 1987 р., відразу після Чорнобильської трагедії. Ми не випадково обрали місто Славутич, тому що це місто називають – малою культурною столицею України та містом нових ідей і нових можливостей.
Учасники конференції занурились у три цікаві теми, які співзвучні з особливостями та традиціями міста Славутич.
Віктор Книш — креативний продюсер фестивалю, голова журі, м. Київ; модератор блоку №1 «Мистецький образ міста очима містян. Міський фольклор. Що робить містом моїм?».
Разом із спеціальним гостем –
Денисом Блощинським, українським музикантом, підприємцем, громадським діячом, співзасновником «Івент- агенції 42» та Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну», розкрили особливості сучасного міського фольклору. Віктор Книш зосередив увагу на ідеї та каналах втілення міського фестивалю, пояснив важливість відчуття «душевного свята» та розповів про сучасну палітру у контексті ідентичності.
Володимир Дольчук — заступник голови Національної хореографічної спілки України, керівник ансамблю народного танцю «Барвінок», зосередив увагу на реґіональних особливостях та характерних ознаках танцю за місцем проживання, які формують танцювальну культуру в міському середовищі.
Ірина Ніколаєнко – завідуюча організаційно-масовим відділом ЗПО «ЦДЮТ Шевченківського району» Запорізької міської ради, модератор блоку №2 «Простір соціальної взаємодії у місті. Де, як відбувається і чому це важливо?».
Олександр Кашлаков — член журі фестивалю, керівник програми UPSHIFT, м. Славянськ — м.Кропивницький, розповів про унікальність інноваційного проєкту, про шляхи налагодження взаємовигідних відносин, взаєморозуміння та співробітництва в умовах злагоди.
Андрій Нерода — громадський діяч та волонтер, засновник event-компанії «Супер Свято» та ТОВ «M-Star Production», м. Миколаїв, повідомив про міські мистецькі проєкти як майданчики взаємодії містян.
Валентина Гарбуз – Заслужена артистка України, співголова журі фестивалю, м. Київ, модерато р блоку №3 «Сюжетно-рольові ігри як інструмент формування сценаріїв вірогідного майбутнього. У пошуках ідеального та справедливого світу».
Ліна Жигінас — генеральна директорка мережі комерційних шкіл КМДШ, м. Київ, говорила про освіту для творців світу, про спектр завдань, які ставить перед собою сучасний освітній заклад, про горизонт планувань і очікувань майбутнього.
Зоя Гаркавенко — соціальний психолог, освітня експертка, засновниця ТОВ «Академія професійного розвитку», м. Київ, розповіла про те, як гра може відкрити завісу перед невизначенням майбутнього та як можуть в ігровому просторі взаємодіяти діти і дорослі.
Зустріч була надзвичайно цікавою, змістовною і корисною. Ми продовжуємо надихати інших на позитивні зміни, допомагаємо знайти інструменти, щоб усвідомити те, що відбувається, критично оцінити простір навколо, побудувати свою траєкторію розвитку міського середовища, що змінюється, і не втратити себе.
Дякуємо модераторам, спеціальним гостям та учасникам конференції за почуті думки, ідеї та досвід!
Слідкуйте за анонсом продовження весняного освітнього курсу! Реєструйтеся! Долучайтеся! Відновлюйтесь!


Обсуждение закрыто.