logo

Оn-line церемонія оголошення учасників конкурсу ігрових програм «Грайвіті»

31 травня 2021 року на платформі ZOOM-конференції відбулася on-line церемонія оголошення учасників конкурсу ігрових програм «Грайвіті» в рамках проєкту ХІ Всеукраїнського фестивалю-майстерні «Адреса дитинства – Гра!», який буде проходити у м. Запоріжжі 27-30 жовтня 2021 року на базі Запорізького обласного краєзнавчого музею.
В on-line церемонії взяли участь керівники ігрових команд з різних регіонів України, представники місцевої влади, ведучі фахівці з ігрової діяльності України та Молдови, «зіркові гості», журі Фестивалю.
На адресу оргкомітету надійшло 27 заявок. Під час церемонії відбулося урочисте оголошення учасників конкурсу ігрових програм «Грайвіті», які пройшли відбірковий етап за наступними номінаціями: «Корисні знання», «Сучасний світ», «Мій вибір», «Україна — назавжди» та однієї з популярних номінацій цього року — «Вільна тема».
Для оголошення учасників номінацій було запрошено спеціальних гостей.
Вікторія Іванова — заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, розпочала урочисту церемонію та оголосила учасників ігрових програм у номінації «Корисні знання»: 1. Комунальний заклад «Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради» — «Зразковий художній колектив» Арт-студія «Браво». Програма «Чисте повітря».
2. Позашкільний навальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району» Запорізької міської ради Запорізької області — гуртків ігротехніків та сценічної майстерності. Програма «PROГроші».
Марчел Паскаль — ведучий тренер, автор методик та тренінгів, ігропрактик із республіки Молдова, закцентував увагу на тому, що ігри дають унікальну можливість моделювати різні ситуації життя, шукати вихід, навчають розмаїтості емоцій у сприйнятті всього існуючого в житті та назвав учасників другої номінації «СУЧАСНИЙ СВІТ»:
1. Будинок дитячої творчості Подільського району м. Києва та КЗВО КОР «Академія мистецтв імені Павла Чубинського» — творче об’єднання Івент-майстерня «СВЯТОСВІТ». Програма «Карантинос не стане на заваді».
2. Центр практики безпеки «ТЕХНОПАРК». Програма «Пошуково-рятувальний похід», м. Харків.
Юрій Спіцин -директор Запорізького обласного краєзнавчого музею, партнер Проєкту, привітав учасників конференції та озвучив учасників конкурсу ігрових програм у номінації «МІЙ ВИБІР»:
1. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» — «Народний художній колектив України шоу-театр молодіжного клубу «Імідж». Програма «Хто на Марс?», м. Кропивницький.
2. Палацу Творчості Учнів міста Миколаєва — гурток «Школа TV». Програма «Крок у майбутнє».
Тетяна Піскарьова — «зіркова гостя», українська співачка, композитор, Заслужена артистка України, стала справжнім сюрпризом для усіх присутніх. Вона говорила про актуальне значення і важливість у сьогоденні четвертої номінації «УКРАЇНА — НАЗАВЖДИ» та назвала її учасників:
1. Будинок культури с. Городок, Рівненська область — Зразковий фольклорний ансамбль «Намисто». Програма «А хіба гроші ростуть не на деревах?».
2. Вишгородський міський Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт». Програма «Я знаю все про Україну», Київська область.
Роман Керик — технічний директор Євробачення 2017 в Україні, проєктний менеджер нашого фестивалю, оголосив учасників останньої номінації конкурсу ігрових програм «ВІЛЬНА ТЕМА»:
1. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Палац творчості дітей та юнацтва» Павлоградської міської ради Дніпропетровської області — Школа організаторів дозвілля «Забава». Програма «Таємниця Джини».
Віктор Книш – голова журі фестивалю, режисер, радник генерального директора ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек» нагадав, що головним форматом на Фестивалі будуть ігрові майстерні. Їх метою є створення експериментального музейного ігрового простору з розробкою унікальних програм, які будуть презентовані на Фестивалі.
Повідомив, що під час церемонії відбулося не повне оголошення програм, які будуть запрошені до конкурсного показу, що є ще одна програма, яка
має інтригуючу назву «темна конячка». Тож, чекаємо та дізнаємось про це, безпосередньо, на самому Фестивалі.
Також до виступу долучилися керівники команд, вони прокоментували свої почуття та враження, що стало позитивним фідбеком творчої співпраці.
Галина Мазнєва – модератор, виконавчий продюсер фестивалю, заступник директора з виховної роботи ПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району» Запорізької міської ради Запорізької області, подякувала усім, хто долучився до конкурсу ігрових програм «Грайвіті» та запросила тих, хто не став учасником конкурсного показу, взяти участь у позаконкурсному перегляді фрагментів ігрових програм.
Ми тільки розпочинаємо! Попереду ще багато цікавого та мотивуючого!
Довідка: ХІ Всеукраїнський фестиваль-майстерня «Адреса дитинства – Гра!» відбудеться з 27 по 30 жовтня 2021 року, у приміщенні Запорізького обласного краєзнавчого музею, за адресою: м. Запоріжжя, вул. Троїцька, 29/16.
Деталі щодо участі у XI Всеукраїнському фестивалі-майстерні «Адреса Дитинства – Гра!» за посиланням:
https://www.facebook.com/groups/163591295480193
Партнери проєкту:
Всеукраїнська благодійна організація «Лелека»
Всеукраїнський благодійний Фонд Надії і Добра
Національна хореографічна спілка України
Запорізький обласний краєзнавчий музей
Всеукраїнська Асоціація авторської школи в Україні
Київський Палац дітей та юнацтва
Інноваційний дитячий садок «Дочки та синочки»



Обсуждение закрыто.