logo

Участь у Всеукраїнських актуальних зустрічах позашкільників

21-22 березня 2018 року Комиса І.В., методист нашого закладу, взяла участь у Всеукраїнських актуальних зустрічах позашкільників «Профільна освіта в нових реаліях: крізь проблеми – до вирішення. 25 років – Рівненський досвід», які відбулись у міському Палаці дітей та молоді м.Рівне. Слоганом співпраці колективу ПДМ з позашкільниками України, регіону, міста став вислів «Локальні зміни диктують глобальні перетворення». Науковці, представники громадських організацй і місцевої влади, представники закладів позашкільної освіти з 11 регіонів України під час проведення панельної дискусії «Теорія нормативів та асиметричність визнання позашкілля в державі» долучилися до обговорення нормативно-правового забезпечення позашкільної освіти, проблем та перспектив розвитку галузі. Протягом дискусії було напрацьовано спільні пропозиції до нового Закону України «Про позашкільну освіту».
Інноваційні можливості колективу ПДМ, професіоналізм педагогів закладу та творчість його вихованців було яскраво презентовано під час проведення відкритих event-практик «Від ідеї – до процедурних знань». Педагоги та вихованці профільних шкіл Палацу змістовно, креативно і професійно провели майстер-класи, ділові ігри, відкриті заняття, виставки творчих робіт тощо та активно залучали до їх проведення всіх бажаючих.
На семінарі було презентовано науково-популярне видання «Легітимне Позашкілля. Історія альтернативи». Це інтелектуальна, фахова, творча, професійна, дослідницька, креативна, наукова праця всього колективу Рівненського ПДМ, своєрідна настільна книга для позашкільників України.
Висловлюємо слова щирої подяки за цікавий, сучасний, змістовний методичний захід та створену можливість для професійного спілкування Первушевській Ірині Олександрівні, директору міського Палацу дітей та молоді м.Рівне, вихованцям і педагогічному колективу цього чудового закладу.


Обсуждение закрыто.